Mali razgovori o muškarcima ...

Published on 23:31, 10/30,2009

Muškarci najviše mrze razgledavanje izloga, a najviše vole prenose utakmica.

Po ko zna koji put dolazi razdoblje muškog okupljanja predtelevizorima. Dok muškarci razgovaraju samo o fudbalu,košarci,rukometu,tenisu,i svim ostalim mogućim i nemogućim sportovima, pravo jevreme za male ženske razgovore o muškarcima koji su ionako za ženevečna misterija i neiscrpna tema..

Oni nisu zanimljivi samoženama nego i naučnicima, pa su tako i postali predmet brojnihistraživanja. Na primer, jedno od njih ilustruje ih u procentima, adrugo otkriva šta to oni najviše mrze, a šta najviše vole.Evo kako:

 • 98% muškaraca kupuje odelo koje im prvo dođe pod ruku,
 • 83% muškaraca prisustvovalo bi rođenju svog deteta,
 • 77% ih najviše voli nositi trenerku,
 • 76% njih se u životu najviše boji ćelavosti,
 • 75% svih žrtava ubistava su muškarci,
 • 69% muškaraca ima najviše razumevanja za sebe,
 • 65% njih opterećeno je svakodnevnom "bračnom rutinom",   (?!?!??)
 • 64% njih spremno je pomoći u kući
 • 64% muškaraca smatra brak najvažnijom institucijom, (ovo je novost!)
 • 61% njih svoju dragu najviše voli videti u haljini,
 • 60% njih je zadovoljno izgledom svoje žene,
 • 59% njih svoju najdražu svakodnevno poljube,
 • 56% svih oženjenih muškaraca proglašava šniclu i pire krompir svojim najdražim jelom,
 • 55% njih ne kupuju sami sebi donje rublje,
 • 52% muškaraca sedaju sami u svoj auto,
 • 50% njih je sa životom jako zadovoljno,
 • 50% njih se proglašava dobrim ljubavnicima,
 • 47% muškaraca svakodnevno laže partnerku,
 • 41% muškaraca želeli bi izgledati kao neka slavna ličnost,
 • 28% njih muče bolovi u leđima,
 • 22% muškaraca nosi bokserice,
 • 17% njih imaju poteškoće u pokazivanju osećanja,
 • 10% njih smatra duge crvene nokte erotičnim,
 • 10% njih na autoputu vozi brže od 160 km/h,
 • 9% njih smatra petak 13. nesrećnim,
 • 5% muškaraca želelo bi provoditi više vremena sa svojom decom,
 • a samo 1% muškaraca smatraju da su ravnopravni ženama i uživaju u kućnim poslovima!!


Kakve žene vole muškarci?

Published on 23:03, 10/30,2009

 

Da li oni više vole da njihove izabranice izgledajuprirodno?

Pretpostavimo da tolerišu i naslage na stomaku, i malocelulita, a nisu oduševljeni ni dugim noktima ni farbanom kosom? Čak 81 odstomuškaraca koje je ispitivao španski list "Srce" izjavilo je da viševoli ženu sa oblinama naspram mršavica, više ga privlači malo salca na stomakunego da je ravan i pre bi se odlučili za lepo lice nego za izvanredno telo. Ipored svega toga, potvrdili su da na celulit ne obraćaju pažnju. Ne zanimaju ihtetovaže, kao ni mišići, najviše vole prirodnu ženu, bez šminke. Tako se izovog istraživanja može zaključiti da muškarac 21. veka glasa za pobedu prirode.

Ničemu ne služe dijete i sati provedeni u teretani ikozmetičkim i frizerskim salonima, muškarac današnjice je ravnodušan premanekoliko kilograma viška i malo celulita.
Vole neformalno obučene žene.

Muškarci ne vole ni žene koje se farbaju. Protive sepramenovima i farbi, pa više vole crnku nego izblajhanu plavušu. I vole dugukosu neuporedivo više od kratke i muških frizura. Recimo da im se zato dopadajuDženifer Lopez i Penelope Kruz, Skarlet Johanson, Anđelina Žoli i mnoge drugenedostižne lepotice.

Između lepog lica i tela, biraju prvo i to, ako je moguće,bez ukrasa bilo kog tipa, ni šminke, ni nakita. Samo 8 odsto izjavljuje da volisređeniju ženu.

 

S druge strane, neki tvrde i da ''ljubav kroz želudaculazi''- uprkos emancipaciji i brisanju podela poslova na muške i ženske, uvećini porodica žena kuva, a čak i one najnezavisnije vole barem povremeno kuvatiza svog muškarca. To je ritual u kojem uživaju obe strane – on zbog kraljevskogtretmana, a ona kao kulinarska umetnica, posebno ako on svoje oduševljenje znaizreći na pravi način.

 


Šta to oni osećaju?

Published on 23:02, 10/30,2009

Priča se da ženeidealizuju ljubav. Kada su zaljubljene ne primjećuju mane. Svog partnerapromatraju kroz ružičaste naočare. Takođe, one su spremne stupiti u brak mnogoranije od muškaraca. Ali, one se češće zaljubljuju, a njihova ljubav je kraćegveka. One ne veruju, za razliku od muškaraca, da postoji samo jedna pravaljubav.

Muškarci zaista smatrajuda postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. Alitakođe oni veruju da je prava ljubav savršena i da se ništa ne treba dodatno ulagatikako bi se ona održala. Isto tako spremniji su od žena, ako zaista vole,oženiti se bez obzira na socijalne i društvene razlike.

Žene su mnogo pažljivijepri odabiru partnera i u neku ruku osobe u koju će se zaljubiti. Žene želerazgovarati o problemima u vezi,dok ih muškarci žele ignorisati uveravajući sekako je sve savršeno.

Ipak, za ljubav nemaformule, statistiku ne možemo upotebiti da bi usrećili partnera.
Statistike su smo «tačan broj određenih podataka», vrede uopšteno, a nikadindividualno. Pomoću njih možemo razumeti muškarce, možemo razumeti žene, alisvog partnera ili partnerku ne. Zato, nikad ne generalizujte.

Svoju ljubav ćeterazumeti i održati jedino slušanjem partnera i obraćajući pažnju na ono što radii na ono što očekuje od vas da napravite.

Zbog toga se muškarci ičešće zaljubljuju na prvi pogled.

 


"Prevara!?Ne,dušo,nikad!"-kako da ne.

Published on 23:14, 10/28,2009

Prvo mi dozvolite da kažem da veliki, veliki broj muškaracane vara. Naročito ako su srećni u vezi/braku. Ako nam se stvarno sviđa neko, mismo mu odane od prvog poljupca. Vernost je ugrađena u nas i jednaka je potrebida se mazimo,jedemo,spavamo ili kupujemo-verovali ili ne.

A sada nesreći izuzetak: neki muškarci varaju. Ok, mnogivaraju. Otprilike 25 posto oženjenih se upušta u 'vanbračne aktivnosti', dok jepostotak onih koji još nisu oženjeni i veći. Zato treba voditi računa o znacimakoji nam mogu otkriti da on planira prevaru.

Uglavnom su to situacije gde izbegava ono što je do tadabilo sasvim noralno i potpuno uobičajeno: udaljava se, ne priča više o stvarimao kojima je pričao ranije, budno pazi da svoj mobilni telefon nikada neostavlja u blizini svoje partnerke, odlazi u drugu prostoriju kada obavljarazgovore, izbegava teme o svojim osećanjima, ne poštuje dogovore, nema potrebuda razgovara, i tako dalje, i tako bliže.

Ne radi se o stereotipima, kako će neki pomisliti, već ogorkoj istini svakodnevice koju preživljava većina žena. Verujem da je većina.

I naravno, govorim o onim muškarcima koji se uklapaju ukliše- takvi su oni koje viđamo i upoznajemo na raznim mestima, oni koji imajuklasičnu žvaku ''sve je to lepo,ali ja te ništa ne slušam-kapiraš li da samoželim da te smuvam,budem s tobom neko vreme posle- i laku noć.''

 

Prema iskustvu brojnih prijateljica, poznanica, sestara, iženske populacije uopšte, a i prema sopstvenom, mogu reći da nijedna od nasnije u potrazi za onim ''savršenim''. Postoje samo oni koji su najbližionome čemu mi žene težimo, ali savršeni nikako. Pa ni mi žene nismo savršene. Ljudi,niko nije savršen.  Opet, sagledavajući situaciju krajnje realno, većinadevojaka i ne traži nešto ozbiljno tipa ''dok nas smrt ne rastavi'' ,ili kakoBon Jovi kaže, ''until the stars don't shine'',ali samo traži ono što sepoklapa sa parametrima normalnog većine ljudi- određenu dozu pažnje, bliskosti,lepih trenutaka, isto tako nekih određenih emocija, a kada sve to prođe-lepih uspomena.  A glavu dajem da bar 10 devojaka kojepoznajem će se složiti sa mnom kada kažem da nam često ne ostane ni lepauspomena.

Nisu stereotipi, već realne situacije.


Univerzalne istine o muškarcima

Published on 21:23, 10/27,2009

Svi smo još u detinjstvu naučili i zaključili da postoje određenerazličitosti u komuniciranju između muškaraca i žena. Čak i medicina pokazuje različitosti između načina ispoljavanja muške i ženskepsihologije pa je onda sasvim prirodno da su stvari koje ženama nepadaju na pamet, muškarcima primarna kategorija.

Prema mom iskustvu, evo rečenica koje karakterišu razmišljanje jednog prosečnog muškarca:

-Zašto ti stalno moram govoriti da te volim?Već sam ti jednom rekao!

-Pažljivo ću te saslušati samo onda kada mi pričaš ono što želim da čujem.

-Gledam druge žene kad god me naljutiš.

-Ne čitam misli-nisam žensko!

-Kada se svađamo,veruj mi da ne čujem ništa što kažeš-"na jedno uvo uđe,na drugo izađe."

-Mrzim kada me ignorišeš iako sam to zaslužio.

 


«Prethodni   1 2 3 4 5 6