Šta uraditi kada ode?

Published on 12/24,2009

 

Kada neko ode iz vašeg života, bez obzira da li se vi tome radujete ili ne, ostaju sećanja ali i konkretni predmeti: garderoba, knjige, slike, neki CD, možda parfem... Šta uraditi sa tim?

Cepanje zajedničkih fotografija, gaženje njegove majice, spaljivanje pisama, prosipanje parfema... mogu biti deo antistres terapije ali, verujte, bolje je biti civilizovan i praktičan.

Možda se među tim stvarima nalazi nešto što će ti jednog dana baš zatrebati. Neka retka knjiga, film ili muzika, možda komad garderobe iz limitirane kolekcije, ili fotografija sa zajedničkog letovanja kada ti je ONAJ kupaći stajao najbolje u životu!

Dakle, sve lepo spakuj i ponudi bivšoj ljubavi da ponese sa sobom. Ako odbije, zadrži za sebe ono što ti se dopada, a ostatak podeli prijateljima. Ništa ne bacaj, koliko god da si besna!

Zajedničke fotografije mogu izazvati more suza i otežati raskid ili razvod. Čak i ako se radi o osobi čija si leđa jedva čekala da vidiš, ne bacaj slike. Složi ih u kutiju, fasciklu ili album, stavi na dno ormana, možda u podrum. Neka miruju. Ne zauzimaju mnogo mesta, a možda će ti jednog dana biti drago da ih ponovo vidiš.

Kada vreme prođe, emocije izblede, biće ti zanimljivo da se prisetiš prošlih dana, bivših ljubavi, tebe u mladosti...

Čuvanje se posebno odnosi na vredne poklone koje si dobijala od njega. Možda je prsten koji ti je poklonio za godišnjicu braka ili veze mnogo ružan, ali može da se pretopi i od njega napravi privezak kakav odavno želiš.

Narukvicu koju ti je okačio na zglob za prošlu Novu godinu nećeš staviti i ovog 31. decembra, osim ako ne želiš da proplačeš celo veče. Ta narukvica sigurno ima svoju kutiju, a ti drugaricu koja će sve to čuvati dok "rane ne zarastu".

Međutim, ako si od njega, ili njegovih roditelja, dobila porodični verenčki prsten koji se prenosi sa generacije na generaciju, obavezno ga vrati, bez obzira na njegovu vrednost i lepotu.
Od poklona baci samo one za koje znaš da nisu bili skupi: sintetički donji veš, na primer, koji te je tako žuljao, a njega tako uzbuđivao.

Ono što sigurno treba da izbaciš iz kuće su njegove papuče, brijače, četkica za zube, pocepane čarape, šerpice za ručak koje je donosila njegova mama, časopise o automobilima i sportu.
Očisti okolinu, kako bi lakše očistila sebe!


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=81816

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Šta uraditi kada ode?