"Prevara!?Ne,dušo,nikad!"-kako da ne.

Published on 10/28,2009

Prvo mi dozvolite da kažem da veliki, veliki broj muškaracane vara. Naročito ako su srećni u vezi/braku. Ako nam se stvarno sviđa neko, mismo mu odane od prvog poljupca. Vernost je ugrađena u nas i jednaka je potrebida se mazimo,jedemo,spavamo ili kupujemo-verovali ili ne.

A sada nesreći izuzetak: neki muškarci varaju. Ok, mnogivaraju. Otprilike 25 posto oženjenih se upušta u 'vanbračne aktivnosti', dok jepostotak onih koji još nisu oženjeni i veći. Zato treba voditi računa o znacimakoji nam mogu otkriti da on planira prevaru.

Uglavnom su to situacije gde izbegava ono što je do tadabilo sasvim noralno i potpuno uobičajeno: udaljava se, ne priča više o stvarimao kojima je pričao ranije, budno pazi da svoj mobilni telefon nikada neostavlja u blizini svoje partnerke, odlazi u drugu prostoriju kada obavljarazgovore, izbegava teme o svojim osećanjima, ne poštuje dogovore, nema potrebuda razgovara, i tako dalje, i tako bliže.

Ne radi se o stereotipima, kako će neki pomisliti, već ogorkoj istini svakodnevice koju preživljava većina žena. Verujem da je većina.

I naravno, govorim o onim muškarcima koji se uklapaju ukliše- takvi su oni koje viđamo i upoznajemo na raznim mestima, oni koji imajuklasičnu žvaku ''sve je to lepo,ali ja te ništa ne slušam-kapiraš li da samoželim da te smuvam,budem s tobom neko vreme posle- i laku noć.''

 

Prema iskustvu brojnih prijateljica, poznanica, sestara, iženske populacije uopšte, a i prema sopstvenom, mogu reći da nijedna od nasnije u potrazi za onim ''savršenim''. Postoje samo oni koji su najbližionome čemu mi žene težimo, ali savršeni nikako. Pa ni mi žene nismo savršene. Ljudi,niko nije savršen.  Opet, sagledavajući situaciju krajnje realno, većinadevojaka i ne traži nešto ozbiljno tipa ''dok nas smrt ne rastavi'' ,ili kakoBon Jovi kaže, ''until the stars don't shine'',ali samo traži ono što sepoklapa sa parametrima normalnog većine ljudi- određenu dozu pažnje, bliskosti,lepih trenutaka, isto tako nekih određenih emocija, a kada sve to prođe-lepih uspomena.  A glavu dajem da bar 10 devojaka kojepoznajem će se složiti sa mnom kada kažem da nam često ne ostane ni lepauspomena.

Nisu stereotipi, već realne situacije.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=72999

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to "Prevara!?Ne,dušo,nikad!"-kako da ne.  1. Visit Uros

    Ja cu sad mozda "malo" preterati ali ja nikada nisam prevario svoju devojku :)  2. Visit rene

    Varaju SVE zene i muskarci podjednako, samo kada imaju za to priliku.