Šta ti govori njegov poklon?

Published on 12/24,2009

 

"Poklonu se u zube ne gleda", kaže narodna poslovica, ali se 'gleda' u njegovo značenje.

Kada otvoriš poklon koji ti je on stavio ispod jelke znaćeš ne samo koliko je novca spreman da potroši na tebe, već i koliko vremena i emocija.

Parfem je najlakše kupiti: uđeš u parfimeriju, kažeš koliko osoba kojoj kupuješ poklon ima godina, koja joj je boja kose, očiju, čime se bavi... Ili jednostavno zaviriš u njen ormarić u kupatilu i saznaš šta ona koristi.

Zato - ne padaj na parfeme.

Ni ostala kozmetička sredstva ne bi trebalo da te oduševljavaju. Mnoge kozmetičke kuće unapred pripremaju prigodne pakete, manje i veće, skuplje i jeftinije, koje sadrže nekoliko različitih proizvoda.

Ti paketići uglavnom lepo izgledaju, mogu biti i skupi, možda ti i trebaju, ali znaj da je reč o poklonu koji ne zahteva ni mnogo truda, ni mnogo mašte.

Donji veš sme da ti kupi samo onaj sa kojim si izuzetno bliska, jer se u suprotnom radi o provokaciji, insinuacija, pa čak i uvredi ako je od muškarca kojeg si tek upoznala.

Ako ti dugogodišnji dečko, ili suprug, kupi provokativni donji veš to je sasvim ok. Obuci ga što pre i dopusti da ga on skine.

Knjigu, CD, film... je uvek lepo dobiti, a Nova godina je baš prilika za te sitne, a drage poklone.

Garderobu i obuću voli svaka žena, ali to može da joj kupi samo onaj ko je dobro poznaje, osim ako se ne radi o poruci - "voleo bih da te vidim u ovome". Zato, ako od svog dragog dobiješ tako nešto, ma koliko da ti se ne dopada, obuci, barem jednom.
To naročito važi za cipele sa štiklom - sebe podigni na tih nekoliko centimetara, a njega obori...

Komplet karata za predstojeću pozorišnu sezonu može značiti dve stvari: on želi da te viđa često i sedi kraj tebe u mraku pozorišne sale, ili te tamo šalje sa drugaricom, mamom, ćerkom... kako bi on na miru mogao da prati sport na TV-u.
Kako god, iskoristi to na najbolji način.

Ako voziš automobil i od muškarca dobiješ nešto za svog 'motornog četvoronošca' znaj da se radi o praktičnom muškarcu koji ti želi sve najbolje, naročito sada kada je stupio na snagu novi Zakon o saobraćaju. On zna da ćeš ti pre kupiti karmin nego desni retrovizor.

Kompjuter, telefon i slično kupuju oni koji imaju novac, ali nemaju stila. Sasvim je u redu što on želi da se 'otvori' za novogodišnje praznike, ali je bolje da to uradi za tvoj rođendan ili neku drugu zgodu.

Novogodišnji praznici su prilika za darivanje toplih, romantičnih, a ne praktičnih i preko potrebnih poklona.

Mada, ako ti uz laptop pokloni i šetnju po snegu i mesečini, uz pregršt poljubaca i kuvano vino iz termosa, oprosti mu    :)  :)


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=81811

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Šta ti govori njegov poklon?