"Princ na belom konju"

Published on 05/30,2010

Ne kaže se uludo da život piše romane! 
Dok čekamo "princa na belom konju", često nismo ni svesne toga da je on upravo negde oko nas...

Srce ne prihvata mozak kao glavnog sudiju, kao što ni ljubav ne zna za zabrane, stid i strah, već nepogrešivo usmerava život ka onom ispunjenju kojem svaki čovek teži. Ipak, da ne idealizujemo ljubav.
Svaki početak je sve,samo ne lak. Prvo, tu je onaj čudan osećaj da nisi sasvim svoj; previše je te vatre koja prži sve pred sobom... 
Ih,a gde su sve one osude koje te, hteo to ili ne, okružuju i pritiskaju kao kamen za kupus, a ti ćutiš i gutaš raznorazne priče "dušebrižnika" - koji bi radije pojeli ciglu, samo da ne priznaju da im je krivo što vide da blistaš od sreće!

Uprkos svemu, ti teraš svoje, ne dozvoljavajući da te bilo ko sputa i umanji tvoju želju da budeš tako nasmejana.  Čini mi se da, baš u tim momentima, proradi onaj ženski inat -koje sve imamo -samo se plašimo da ga primenimo.

Sigurno bi, u stvaranju nečije sreće, bilo idealno da ne postoji povređena strana, ali to se jako retko dešava.

Na kraju krajeva, sreća ti se dogodi kada joj se najmanje nadaš i po pravilu sa osobom o kojoj nikada nisi ni razmišljao na taj način. 

Onda sve to prođe, a nešto novo počne...
Treba znati umeti živeti u dvoje i razumeti mudrost zajedničkog života.
Ali najbitnija stvar jesu sitnice - kada se razumemo pogledom, kada ćutimo zajedno, kada "crtamo" po zidu rukama...e, to se ne da kupiti nikakvim parama!


Nijednog muškarca ne bi trebalo doživljavati kao princa na belom konju, ali ako ipak pronađete svog princa - nemojte oklevati da sa njim "zajašete" u zajednički život, koji vam se možda, u nekom momentu, činio potpuno nedostižnim.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=99044

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to "Princ na belom konju"  1. Visit SvetkaGaba

    Gamma-Aminobuttersäure (GABA) ist eine Aminosäure, eine Art chemischer Stoff in Ihrem Körper, der für Ihre Gesundheit und das reibungslose Funktionieren Ihrer Körpersysteme wichtig ist. Die Hauptaufgabe von GABA besteht darin, als hemmender Neurotransmitter zu wirken, d. h. sie blockiert Nachrichten, die zwischen den Nervenzellen und dem Gehirn oder Rückenmark gesendet werden. Insbesondere blockiert GABA bestimmte Nervensignale im Gehirn, um Furcht, Angst und Stress abzubauen. Ohne den richtigen GABA-Spiegel im Körper können sich Erkrankungen wie Angstzustände verschlimmern. https://svetka.info/gaba-pareri-romanesc.html Wir brauchen noch viel mehr Forschung, um sicher zu wissen, ob GABA-Ergänzungen hilfreich sind oder nicht. Abgesehen davon sind sie teuer (wie die meisten Nahrungsergänzungsmittel), und wenn Sie nicht ängstlich sind, unter Schlaflosigkeit leiden oder sehr gestresst sind, sind sie es wahrscheinlich nicht wert. Es scheint nicht viele Nebenwirkungen oder Wechselwirkungen mit anderen Medikamenten zu geben, aber bis mehr Forschung betrieben wird, würde ich vorsichtig sein.  2. Visit vilabezkrila

    he interesantno..imam i ja na svom blogu tekst pod istim nazivom..ali sa potpuno drugacijim pogledom na "princeve"..lepo je ovo napisano...bas lepo...  3. Visit sanjarenja56

    Ma neka princ bude i u belom konju...mislim, autu...a može i da ide pešice...bitno je da je za jednu određenu osobu kao princ, da ima ono što toj osobi treba.