Muškarci koji "mirišu" na opasnost

Published on 11/19,2009

Iako većina žena tvrdi kako vole nežne muškarce pune ljubavi i razumevanja, statistika tvrdi suprotno - žene vole "loše momke".

Jedno istraživanje je pokazalo da bi čak 48 odsto žena starijih od 35 godina, radije bile u vezi sa "lošim momkom", nego sa nekim stabilnim muškarcem koji uliva pouzdanje, piše "Život plus".

Psiholozi smatraju da se to događa zbog toga što su "loši momci" zanimljiviji jer sami postavljaju zakone i nikome ne odgovaraju. U sebi nose "miris opasnosti", što podsvesno privlači žene.
Jer, žene bi volele da i same imaju hrabrosti da se ponašaju slobodno, što je često nemoguće zbog uticaja sredine, vaspitanja, predrasuda.

Takođe, ovakvi muškarci su izazov, jer ih je teže osvojiti i vezati za sebe. Zbog toga se često događa da pate za muškarcima koji su im nedostižni i koji njima manipulišu, dok one posvećene, kod kojih se sigurnost podrazumeva, podsvesno teraju od sebeoš jedna osobina "loših momaka" je neodoljiva mnogimm ženama - često izgledaju kao da znaju šta hoće. Vladaju veštinom socijalne manipulacije, znaju sebe da prikažu kao dinamične i uspešne, samosvesni su i pomalo egocentrični.

Žene su sklone da misle kako se iza grube spoljašnosti krije nežna i ranjiva duša, a imaju potrebu da muškarce menjaju i "popravljaju".


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=76987

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Muškarci koji "mirišu" na opasnost