Biti ili ne biti? Romantika ili ravnodušnost?

Published on 11/01,2009

 

Jesu li vam više nego poznate one fraze "umro bih zatebe", ''sve si mi na svetu'', i slične izjave kojima se pokušava drugojstrani dočarati koliko vam je zapravo stalo do nje? Gde su danas izražajiljubavi? Osim u filmovima? Nestalo...

Današnji svet se totalno promenio. Nema više života za zajednicu kao što jebilo. Sada svi žive isključivo samo za sebe. Svi bi hteli biti filmske zvezde,poznati doktori, advokati, i šta sve ne, a u raspravama se raspad veze ilibraka sugeriše i na najmanji problem s partnerom,kao- "Imaš ti pravo naovo ili ono". Sebično,zar ne? Zar je samo bitno da ta jedna stranazadovolji svoje potrebe, a ako mu u tome ova druga strana u tome ne možepomoći, sve bacamo u vodu. Može li tako?

Principi života više nisu isti. Pre se zajednica stavljala ispred sebe, a sadase pojedinac smatra važnijim. Velike jurnjave za ogromnim uspesima u karijeriponekad jesu dobre,ali nikoga nisu trajno usrećile. Ponekad je dovoljno samopogledati živote slavnih osoba. Svako malo raspadi veza zbog uglavnom sebičnihrazloga. Retko koji od njih su spremni živeti za zajednicu, koliko im jezapravo bitno da žive za sebe.

 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=73447

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Biti ili ne biti? Romantika ili ravnodušnost?  1. Visit tasha14

    to su dve potpuno razlicite stvari.  2. Visit systemdoom

    Romantika=papucarstvo? Sta ti mislis o tome?