Razočaranje i strah

Published on 11/01,2009

 U svačijem životu neizbežan je faktor bola,jer kad tad svakaosoba će vrlo verovatno doživeti bar jedno ljubavno razočaranje. To je nešto odčega se ne može pobeći. Retki su oni kojima sve iz prve uspe, a pogotovo napodručju ljubavi. To ne znači da treba gubiti nadu, da jedno razočaranje nužnovodi drugom ili da vam sreća nije suđena.


Nakon razočaranja počnije se drugačije razmišljati.

Javi se određeni strah i izgradi se ''zid'' oko sebe, kojimdugo vremena ne puštate nikoga sebi blizu da se opet ne bi povredili. Nisteviše sigurne da li da sebi dopustite taj "luksuz" da se opet u nekogazaljubite, da se opet možda povredite? Taj strah je duboko u svima nama. Nemože se od njega pobeći, ali mu se ne mora dopustiti da upravlja vama i vašimživotom.

Većina ljudi sklona je tome da iz svakog razočaranja izvuku neku, bilo kakvu,pouku.
Opet, vraćamo se na vekovima stare priče o muškoj gluposti i,kao ishodtome,povređenim ženama-
  ali čak istatistika u nekim državama beleži veći procenat situacija u kojima se nanosibol suprotvom polu (recimo,neverstvo,laž,neiskrenost) kod muškaraca nego kodžena.

Možda su čak i odatle muškarcima pripisane sve oneosobine  preljubnika, lažova i statusaosoba koje su sklone neiskrenosti i ,kako se to danas kaže, ''mutnim radnjama''?

Reklo bi se da velika većina njih to potvrđuje u praksi.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=73450

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Razočaranje i strah 1. Visit milomir

  koleginice zaista interesantno tumacenje imate, ali ne bih se slozio sa svim sto pise u tekstu. tacno je da se posle razocarenja malo drugacije razmislja, ali i posle toga ne treba postaviti hladan zid oko sebe, vec se prepustiti, ma kakav ishod bio, jer osecaj zaljubljenosti nema cenu, voleti i biti voljen-a je nesto najlepse :). A sto se tice prevara, preljube i lazi mislim da to manje vise u istoj meri rade i zene i muskarci! 2. Visit ivana88

  uh, taj strah od razocarenjaaa...svaki dan se u nama budi.... 3. Visit mojljubimac

  Neko izgradi "zid" oko sebe i ne dozvoljava da bude "dirnut" jer unapred zna da ce biti povređen, iako do tada nije bio povređen već poučen tuđim iskustvom. 4. Visit Ivana

  Svaka cast...bukvalno sve je istina... 5. Visit ivana88

  ovo je definitvno ziva istina, sbvaka cast koleginice, jako dobra i potresna tema...xaxaxaxaxxaxa...podrav